27 februari 2022
14:15

IFK Lidingö FK (2)

Referat: Västerhaninge IF (3) - IFK Lidingö FK (2)

Första tävlingsmachen för året. Ett underbart väder. Mostånd IFK Lidingö div 2 lag, kunde det bli bättre?

Västerhaninge mönstrade ett lag med en hel del nya ansikten. Flera som debuterade i Västerhaninge tröjan. Eftersom Västerhaninge spelar i division 3 och Lidingö i 2.an så startade matchen med en handicap straff för Västerhaninge. Valentiono "Valle" Pidre tog hand om den och satte den säkert till vänster om Lidingö målvakten.

Lidingö startade absolut och tryckte ner Västerhaninge direkt. Våra blåvita krigare hade svårt att få till något konstruktivt spel utan det handlade mest om att jaga boll, hålla ihop laget och försvara sig vilket man gjorde på bästa sätt.

I den 21:a minuten hörna för Västerhaninge. Fint slagen sådan, kalabalik framför målet K7 Kevin Wenngren kan utöka Västerhaninges ledning till 2-0. Lidingö hade mycket boll skapade inte så farliga chanser. 2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek som den första nu med den stora skillnaden att Västerhaninge skapade en del riktigt farliga chanser där man borde ha avgjort matchen. Lidingö bollförande Västerhaninge kompakta. Vi måste vara riktigt jobbiga att möta. Reduceringen kom i 70.e minuten. Lidingö försökte forcera men matchbilden såg ungefär likadan ut. Lidingö ganska trubbiga och ett Västerhaninge som försvarade sig väl.

I den 90:e Valle dribblar sig in i straffområdet, blir fälld, med straffspark som följd. Straffsparken tar han själv och trycker upp bollen i taket till 3-1.